KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Elektrische fiets kopen? Lees onze tips!

Moet u voor uw werk dagelijks een redelijke afstand overbruggen? En is deze afstand net iets te flink om met de fiets af te leggen? Dan kunt u natuurlijk de auto nemen, maar dat kost u brandstof en het is ook nog eens niet al te best voor het milieu. Een vervoermiddel dat steeds populairder wordt in deze situatie, is de elektrische fiets. We zien ze steeds vaker om ons heen en dat heeft dan ook zeker zijn redenen. Maar voordat u overgaat tot de aanschaf van een E-bike, is het belangrijk dat u op een aantal zaken let. In dit blog geeft The Cool Biking Company u graag een paar tips mee voor het maken van de juiste keuze.

Kies het juiste frame-type

Het belangrijkste om mee te beginnen, is het kiezen van het juiste frametype. U kunt kiezen uit een damesframe, een herenframe of een laag instapframe. Als u moeite heeft met op- en afstappen, dan kan een laag frame of een damesframe ideaal zijn. Als u een man bent en het niet prettig vindt om op een damesfiets te fietsen, kunt u ook voor een laag instapframe gaan.

Het juiste vermogen voor de motor kiezen

Het vermogen van de motor van je elektrische fiets, is de ondersteuning die u tijdens het fietsen krijgt. U merkt dit aan de hoeveelheid hulp die u krijgt als u bijvoorbeeld een heuvel op fietst. Hoe meer vermogen uw motor heeft, hoe meer ondersteuning u krijgt. Het vermogen van de motor wordt aangegeven in Newton (Nm). Moet u op uw route regelmatig een heuvel, brug o.i.d. op? Ga dan voor een motor van minimaal 40 Nm. zijn de routes die u vaak aflegt vrij vlak? Dan is een elektrische fiets met een motor van 10 tot 30 Nm vaak voldoende.

Tips voor het kopen van een elektrische fiets

Verwijderbare accu voor opladen

Stalt u (dagelijks) uw fiets in een stalling zonder elektriciteit? Dan kan het moeilijk zijn om uw accu op te laden. Ga in dat geval voor een elektrische fiets met een verwijderbare accu. Bij de duurdere varianten E-bikes, is de accu vaak weggewerkt in het frame. Het is in dat geval lastig om de accu ‘even eruit’ te halen. Ga in dat geval dan ook voor een elektrische fiets waar de accu onder de bagagedrager is weggewerkt. U kunt de accu dan eenvoudig thuis of op uw werkplek opladen.

Let op het gewicht van de fiets

De accu en de motor maken een elektrische fiets uiteraard een stuk zwaarder dan een ‘gewone’ fiets. Nu zult u hier tijdens het fietsen zelf geen last van hebben. U wordt dan immers voortgeduwd door de motor. Zodra u de fiets echter op moet tillen of zodra u deze noodgedwongen voort moet duwen als accu een keer leeg is, zult u het gewicht echter wel merken. Zodra u uw elektrische fiets op reis mee wilt nemen, zult u ook een aangepaste fietsendrager nodig hebben omdat gewone dragers dit gewicht niet aankunnen. Let daarom goed op het gewicht van de fiets en wat u zelf aankunt.

Interesse in een elektrische fiets?

Overweegt u een elektrische fiets te kopen omdat u dagelijks een aardige afstand af moet leggen? Neem deze tips dan mee in de keuze van uw E-bike! Voor vragen of bij interesse in een elektrische fiets, kunt u vrijblijvend contact opnemen met de experts van The Cool Biking Company. Bekijk onze collectie online of kom langs in onze showroom. Voor vragen belt u 085 – 7735355.