KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Hoe op de camping je e-bike accu opladen?

Wanneer de warmere periodes van het jaar aanbreken, kunnen veel mensen niet wachten om met hun e-bike op vakantie te gaan. Maar kun je op de camping je e-bike accu wel opladen? The Cool Biking Company vertelt in dit blog waarom en hoe dit mogelijk is.

Sportieve vakantie

Wanneer je van plan bent om op een camping te gaan staan, dan is het handig om ook fietsen mee te nemen. Op de fiets heb jij de mogelijkheid om samen met jouw partner op een sportieve manier te genieten van de omgeving. Ben je van plan om echt grote gebieden te gaan ontdekken? Dan kan een e-bike niet missen. Wel moet je er rekening mee houden dat je de accu ook zo nu en dan moet opladen. Hoe je dat doet vertellen we je hieronder.

Ampère op de camping

Kies je voor een campingplaats met elektriciteit? Dan kun je de accu gewoon aansluiten via de caravan of tent. Let hierbij wel op wat de maximale ampère is. Niet elke camping is hetzelfde. Sommige campings hebben uiteenlopende ampères (A). De een heeft 3A, de andere heeft 6A. Veel voorkomend zijn 3, 4, 6 of 10A.

Ampère en Watt berekenen

Maar wat betekenen de verschillende ampères? Wanneer je op de camping aankomt is het verstandig om eerst te informeren hoeveel stroom je tot je beschikking hebt. Om het je makkelijker te maken hebben wij een som voor jou: je komt op de camping aan en hebt 6A tot je beschikking. 6 (A) x 230 Volt = 1.380 Watt. Dit houdt in dat je 1.380 Watt kunt gebruiken voordat de stop eruit schiet. Elk apparaat gebruikt een bepaalde aantal Watt. Kijk goed naar hoeveel Watt jouw e-bike accu gebruikt voordat je deze aansluit.

Omvormer aanschaffen

Wil jij de accu van je e-bike opladen via de caravanaccu? Dan moet je goed letten op het volgende. Want bijna geen één acculader kan een accu op 12- of 24 Volt opladen. Wil je dit wel kunnen doen? Dan raden wij je aan om een omvormer aan te schaffen. Deze omvormers zetten de 12- 24 V stroom om in de normale 230 V, waar de oplader de accu wel mee kan opladen. Ook al zijn deze omvormers een flinke investering, ze zijn super handig wanneer jij en je partner vaak met jullie e-bikes op vakantie gaan!

Meer weten overe-bike accu’s op de camping opladen?

Voor een heerlijke vakantie met de caravan of met de tent raden wij jou een QWIC e-bike aan. Wil je hier graag meer over weten of heb je nog vragen over de accu van jouw e-bike? Neem bij vragen gerust contact met ons op. Je bereikt ons telefonisch via 085 – 7735355. Je bent ook van harte welkom om eens langs te komen in onze showroom!