KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Voordelen van een elektrische vouwfiets

Moet u met de trein naar uw werk op en neer, maar moet u daarbij ook een flink stuk nog lopend afleggen? Dan overweegt u misschien wel een vouwfiets. Ideaal voor in de trein en voor vervoer. Maar als u dan toch een vouwfiets overweegt, overweeg dan zeker een elektrische vouwfiets. Met een elektrische vouwfiets haalt u namelijk een boel voordelen in huis. In dit artikel vertelt The Cool Biking Company u graag meer over de vele voordelen van de elektrische vouwfiets.

De fijne werking van een elektrische vouwfiets

Om te beginnen heeft de elektrische vouwfiets een bijzonder prettige werking. De elektrische vouwfiets klapt u namelijk eenvoudig door middel van een scharnier in en uit. Naast dat de elektrische vouwfiets standaard al een stuk kleiner is dan een normale elektrische fiets, heeft u ook nog eens het voordeel dat deze dubbel te klappen is. Dit maakt hem extra compact en daarmee is hij extra makkelijk mee te nemen in de trein, tram, metro of bus. U ziet ze dan ook steeds vaker daar verschijnen. Zodra u op het station aankomt, klapt u de fiets buiten gewoon uit en fietst u eenvoudig en snel naar uw werk of uw huis.

Scharnier bij het achterwiel

Er zijn ook vouwfietsen die geen scharnier bij het frame hebben, maar juist een scharnier bij het achterwiel. Hierdoor wordt het achterwiel naar binnen gevouwen en wordt het stuur naar binnen ingeklapt. Zodoende is deze variant van de elektrische vouwfiets nog eenvoudiger mee te nemen.

Elektrische vouwfiets in uw vrije tijd

De elektrische vouwfiets kopen is niet alleen perfect om van uw woning naar uw werk te reizen. U gebruikt uw elektrische vouwfiets natuurlijk ook gewoon in uw vrije tijd. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een elektrische fiets mensen lui maakt, maar dat fabeltje kunnen we hier meteen ontkrachten. Het blijkt namelijk dat mensen met een elektrische vouwfiets juist méér kilometers maken dan mensen met een normale fiets. Dit is voornamelijk om de volgende redenen:

  • geen last van tegenwind
  • geen angst voor vermoeidheid
  • niet opzien tegen een lange terugweg

Meer weten over een elektrische vouwfiets?

Zodra u een elektrische vouwfiets heeft, geniet u van de voordelen en het leuke van fietsen. Alle nadelen zijn vanaf dat moment verleden tijd. De motor ondersteunt u en daarmee kunt u in dezelfde tijd met minder moeite, langere afstanden afleggen. Zit u eraan te denken om een elektrische vouwfiets te kopen? Dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Voor vragen of bij interesse in een elektrische vouwfiets kunt u vrijblijvend contact opnemen met de specialisten van The Cool Biking Company. Bekijk onze collectie online of kom langs in onze showroom. Voor vragen belt u 085 – 7735355.