KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Diefstal van je elektrische fiets voorkomen?

Wat kun je als eigenaar doen om deze relatief kostbare fiets tegen diefstal te beschermen? 

Het is niet langer voldoende je elektrische fiets ‘gewoon’ op slot te zetten. Vorig jaar steeg het aantal diefstallen met 38 procent tot 3.800 gestolen elektrische fietsen. Mogelijk is het einde nog niet in zicht, aangezien deze fietsen een steeds groter aandeel in de verkoop hebben. In 2018 lag dat al op 40 procent. Vooral scholieren zouden hun fiets nog te weinig en onvoldoende op slot zetten, met een verhoogde kans op diefstal tot gevolg.

Gebruik minimaal 2 gecertificeerde fietssloten met het ART keurmerk

Maak je sloten zoveel mogelijk vast aan straatmeubilair zoals een fietsenrek , lantaarn of iets anders wat stevig verankerd is. Kortom zet je e-bike vast aan de wereld! (Ook in een bewaakte fietsenstalling).Thuis in de schuur is het aan te raden je fiets op slot te zetten

Ook voor eigen woning op de oprit staat deze meestal niet veilig genoeg, daarvoor zijn de georganiseerde bendes te brutaal.

Voorkom diefstal van je elektrische fietsLaat een echte gps-chip in bouwen, zodat je de dieven voorblijft

De helft van alle verkochte fietsen heeft intussen chip. Deze gps-chips kunnen op verschillende plekken ingebouwd worden. Sommige fabrikanten bieden de gps-chip af-fabriek aan, wat betekent dat de fiets standaard met een dergelijke chip geleverd wordt. Ze zijn ook als inbouw-set te krijgen. Ruim 80 procent van de gestolen elektrische fietsen met gps-chip worden weer teruggevonden.

Tot slot sluit een goede verzekering af! Wij werken samen met ENRA verzekeringen en maken graag een passende offerte voor uw fiets
Voor advies kunt u bereiken op 020-77 22 130 of een email naar: info@thecoolbikingcompany.com
Bron: ANWB

Meer informatie

Voor advies kunt u bereiken op 020-77 22 130 of een email naar: info@thecoolbikingcompany.com