KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

De fietsaccu in de winter

De accu van je elektrische fiets is gevoelig voor kou. De actieradius van een e-bike is kleiner in de wintermaanden. De accucapaciteit kan bij lage temperaturen tot een kwart afnemen.

Wil je de accu van je elektrische fiets in de winter in goede conditie houden?

Blijf dan vooral fietsen om zo de accu regelmatig te ontladen en te laden.

Tips voor de fietsaccu in de winter

Tips voor de fietsaccu in de winter

✔  Ga je er in de winter regelmatig op uit met je e-bike, zorg dan dat de accu op kamertemperatuur is als je gaat fietsen. Berg de accu na een fietstocht nooit leeg op!
✔  Als je een leeggereden accu in een koude omgeving opbergt, werk je diepontlading in de hand. Zorg daarom dat de accu voor minimaal de helft is opgeladen. (Een diep ontladen accu is onbruikbaar en moet worden vervangen).
✔  Laat na een fietstocht in de winter de accu minstens een half uur opwarmen op kamertemperatuur voordat je gaat opladen.
✔  Als je in de wintermaanden niet of weinig fietst, bewaar de accu dan op kamertemperatuur en in een droge omgeving. Laad de accu om de maand op, op kamertemperatuur. Haal de accu uit de lader zodra deze is opgeladen.
✔  Laad de accu niet onbeheerd op, bijvoorbeeld ’s nachts.
✔  Een accu moet regelmatig ontladen en weer opladen om gezond te blijven. Sommige acculaders voeren dit proces automatisch uit; in dat geval is het advies om de accu in de lader te bewaren als je de fiets niet gebruikt.
✔  Check altijd de gebruiksaanwijzing voor het bewaaradvies van jouw type accu.
✔  Stal je je fiets de hele dag buiten, bijvoorbeeld op het werk of bij het station Neem je afneembare accu dan mee en bewaar hem op een veilige, warme en droge plek. Er zijn speciale draaghoezen waar je de accu in kunt bewaren. Haal – indien mogelijk – ook je display eraf: deze kan kapotvriezen.
✔  Voor e-bike accu’s zijn er thermische hoezen. In de winter houdt zo’n hoes de batterij langer op temperatuur, wat de actieradius vergroot. Overigens houdt een thermische hoes de accu wat koeler in de zomer.

Meer weten? Vraag om advies!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de The Cool Biking Company? Laat u dan adviseren door een e-bike specialist. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze website van The Cool Biking Company en ervaar zelf de mogelijkheden van de e-bike! Of neem contact met ons op via het contactformulier

[vcex_button url=”/veel-gestelde-vragen/” align=”center” custom_background=”#9c5da0″ custom_color=”#ffffff” font_weight=”bold” icon_left=”fa fa-angle-double-right”]Veel gestelde vragen[/vcex_button]

Tips voor de fietsaccu in de winter

Vraag het René

Heb je interesse in onze producten en nog vragen? Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.