KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355

Politie werkt samen met The Cool Biking Company

politie aktie 15dec14

Gratis fietsverlichting i.p.v. een bekeuring!
Gratis fietsverlichting i.p.v. een bekeuring!
De donkere dagen zijn aangebroken. Fietsers zijn kwestbare verkeersdeelnemers, zeker in deze tijd van het jaar. Daarom is het belangrijk zichtbaar te zijn op de weg. Maandag 15 december 2014 heeft er van 07.00 uur tot en met 08.30 een fietslichtcontrole plaatsgevonden op het Zuideinde te Landsmeer. Bij de actie was de gemeente Landsmeer en de Politie betrokken. In totaal zijn er 125 fietsers gecontroleerd op de aanwezigheid van fietsverlichting. Van de 125 fietsers was bij 82 fietsers de verlichting in orde. Bij 43 fietsers ontbrak de verlichting of was deze matig van kwaliteit. Onder de fietsers bevonden zich veel middelbare scholieren. Een treurig resultaat. Meer dan de helft van de fietsen zonder deugdelijke verlichting. Dat is vragen om ongelukken, vooral op het smalle lint in de spits. Eigen veiligheid en die van een ander vraagt om degelijke verlichting.

Het doel van de actie was mensen bewust te maken van hun kwetsbaarheid op de weg. Daarom is de gemeente blij dat Rene van Dongen, eigenaar van The Cool Biking Company, zijn medewerking verleende aan deze actie. Hij heeft de 43 aangehouden fietsers gratis voorzien van tijdelijke verlichting, zodat zij hun weg veilig konden voortzetten. Van Dongen: “Die kleine lampjes zijn geen definitieve oplossing. Vaak is defecte verlichting gemakkelijk te repareren of herstellen. Kleine moeite, groot plezier, want de veiligheid wordt er enorm door vergroot.”

De komende maanden blijft de politie controleren op het fietsen zonder licht. Een bekeuring is € 55,- euro. Voorkom ongelukken of een boete. Zorg dat u zichtbaar bent in het verkeer.