KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

De elektrische fiets: iets voor mij?

De elektrische fiets zien we steeds vaker en deze wordt dan ook steeds normaler in het straatbeeld. Natuurlijk heeft een elektrische fiets een boel voordelen, maar dat wil niet zeggen dat de elektrische fiets voor iedereen even nuttig en rendabel is. Veel mensen vragen zich dan ook af: is een elektrische fiets iets voor mij? In dit blog leest u of een elektrische fiets iets voor u is of niet.

Elektrische fiets: het grote voordeel

Het grote voordeel van de elektrische fiets is natuurlijk dat deze een motor heeft voor trapondersteuning. U trapt dus wel zelf, maar het kost u aanzienlijk minder moeite en kracht om vooruit te komen. Zo fietst u aanzienlijk langere afstanden met aanzienlijk minder inspanning. Ook kunt u met een elektrische fiets veel sneller dan met een gewone fiets. Er even vanuit gaande dat u geen professioneel wielrenner bent. De elektrische fiets biedt dus een boel voordelen ten opzichte van de ‘gewone’ fiets.

Waarom geen elektrische fiets

Hoe handig een elektrische fiets ook is, er kunnen genoeg redenen zijn om er geen aan te schaffen. Als u in het dagelijks leven weinig fietst en ook niet veel hoeft te gaan fietsen in de toekomst, heeft een elektrische fiets weinig nut voor u. Ook als u een ‘gewone’ fiets heeft en daar gewoon tevreden mee bent, is een elektrische fiets natuurlijk niet nodig. Daarnaast kan de prijs tegenstaan. Voor een gemiddelde elektrische fiets bent u namelijk als snel tussen de €1500 á €2000 kwijt. Daar komt ook bij kijken dat elektrische fietsen aardig wat gewicht met zich meebrengen. Een standaard elektrische fiets weegt als snel 25 kg inclusief accu. Ook al heeft u hier tijdens het fietsen natuurlijk geen last van, bij het stallen van uw fiets kan dit wel wat extra moeite kosten. Tot slot beschikt ook niet iedereen altijd en overal over een veilige plek om een elektrische fiets te stallen. Gezien het een flinke investering is, kan het ontbreken van een goede opslagplaats, een reden zijn van de aanschaf van een elektrische fiets af te zien.

Wanneer wel handig?

De elektrische fiets is handig voor de mensen die vaak, bijvoorbeeld dagelijks, een aardige afstand moeten fietsen. De elektrische fiets kan er dan voor zorgen dat u de fiets pakt in plaats van de auto. Dit is niet alleen goed voor uw gezondheid maar ook nog eens voor het milieu. Tot slot bespaart u er ook nog eens benzinekosten mee door minder vaak de auto te gebruiken.

Meer informatie elektrische fiets

Is de elektrische fiets iets voor u? Als u deze vraag met ja kunt beantwoorden na het lezen van dit blog, kunt u bij The Cool Biking Company een breed assortiment aan allerlei soorten elektrische fietsen vinden. Een gocycle bijvoorbeeld. Wilt u meer weten naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op met ons. U bereikt ons telefonisch via 085 – 7735355. U bent ook van harte welkom om eens langs te komen in onze showroom!