KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Tips en trucs voor fietsen in de winter en een betere accu voor uw elektrische fiets

De accu van uw elektrische fiets heeft in de winter een lagere actieradius. Daarom is het dan ook goed om extra aandacht aan uw accu te geven, om uw fiets in een betere conditie te houden.

Meer weten? Vraag om advies!

Laat u vooral adviseren door een e-bike specialist. The Cool Biking Company is de elektrische (vouw-) fiets specialist voor topmerken en hoge kwaliteit.

The Cool Biking Company heeft de volgende fiets tips in de winter voor u:

Fiets - Tips voor de winter

1- Winterbanden voor de fiets zijn geen overbodige luxe. Ze zorgen ervoor dat de sneeuw zich niet ophoopt in het profiel en je een korte(re) remweg hebt. U voelt dat u beter grip op de weg hebt en u gaat veiliger op pad.

2- Bang om toch te vallen door de gladheid? Zet dan uw zadel wat lager dan kunt u met de voeten bij de grond als u (plotseling) moet remmen. Het helpt ook als u de banden niet te hard oppompt.

3- Fiets niet te langzaam, dan verliest u eerder de controle over uw fiets. Met wat snelheid blijft deze wendbaarder en beter bestuurbaar.

4- Laat uw e-bike niet buiten staan, de accu hebben daar ‘last’ van! Neem uw accu mee naar binnen, want op kamertemperatuur blijft deze beter geladen.
Als u de fiets niet gebruikt is het beter de accu half opgeladen uit de fiets te halen en op een warme droge plaats te bewaren.

5- Kleed u warm aan door verschillende laagjes over elkaar te dragen. Denk hierbij aan thermokleding deze zorgt voor de vochtafvoer.