KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Elektrische fiets kopen? Let dan op deze zaken

Bent u voor uw werk elke dag een behoorlijk eindje heen en terug aan het fietsen? Merkt u dat deze afstand eigenlijk net iets te groot is om met de fiets af te leggen? U kunt uiteraard de auto pakken, maar dat kost dure brandstof en het is niet bepaald milieuvriendelijk. Daar komt ook nog eens bij kijken dat u met fietsen juist goed bezig bent voor uw eigen conditie en algehele gezondheid. In dit geval is de elektrische fiets de ideale oplossing. Zit u eraan te denken een elektrische fiets te kopen? Lees dan eerst dit blog met een aantal zaken waar u goed op dient te letten.

Het soort frame

Eén van de belangrijkste dingen om op te letten het soort frame. U kunt gaan voor een herenframe, een damesframe of een laag instapframe. Heeft u moeite met op- en afstappen? Dan kan een damesframe erg prettig zijn. Bent u een man en vindt u het niet fijn om een damesfiets te gebruiken? Dan is een laag instapframe dé oplossing. Zo is er voor ieder wat wils.

Het gepaste vermogen

De ondersteuning van uw elektrische fiets wordt bepaald door het vermogen van de motor. Dit zult u merken aan de hoeveelheid vermogen die u krijgt bij het opfietsen van bijvoorbeeld een brug. Heeft uw motor meer vermogen? Dan merkt u meer ondersteuning. Dit vermogen is aangegeven in Newton (Nm). Bekijk daarom goed de route(s) die u aflegt. Moet u bij uw dagelijkse fietstochten veel bruggen en heuvels op en af? Kies dan een motor met minimaal 40 Nm. Fietst u juist over erg vlakke en platte routes? Dan heeft u waarschijnlijk genoeg aan een motor van 10 tot 30 Nm.

Accu

Moet u uw elektrische fiets straks dagelijks kwijt in een stalling zonder elektriciteit? Dan is het lastig om uw accu goed op te laden. Kies in dat geval voor een elektrische fiets met een verwijderbare accu. U kunt dan eenvoudig uw accu erin en eruit halen om deze thuis of op het werk op te laden. Dit maakt het ook veiliger om uw elektrische fiets gewoon even ergens kwijt te kunnen. Zonder de accu heeft een potentiële dief er immers niets aan.

Elektrische fiets kopen?

Wilt u een elektrische fiets kopen om elke dag wat sneller en prettiger naar uw werk te kunnen? Neem de zaken uit dit blog dan goed in overweging. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met de specialisten van The Cool Biking Company. Bekijk onze collectie online of kom langs in onze showroom. Voor vragen belt u 085 – 7735355.

thecoolbikingcompany-QWIC-premium-i_md9_graffitti_man-vrouw-fietsend-3
thecoolbikingcompany-stromer-ST3_Pinion_LE_Lifestyle
thecoolbikingcompany-QWIC_premium_mn7.2_male_jet-black_staand-3