KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Waarom een elektrische fiets een milieuvriendelijke keuze is

De afgelopen jaren is de elektrische fiets razend populair geworden. Waar ze voorheen nog een zeldzaam fenomeen waren en het erg opviel als er ook maar één iemand op een E-bike voorbijkwam, zijn ze inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. En dat is maar goed ook, want de elektrische fiets is een ontzettend duurzame en milieuvriendelijk vervoermiddel. In dit blog vertelt The Cool Biking Company u er graag meer over.

Minder uitstoot

Als u ervoor kiest met een elektrische fiets te reizen, dan stoot u per kilometer 60 keer minder CO2 uit dan u zou doen wanneer u met een benzineauto besluit te reizen. Daarnaast stoot u met een E-bike ook nog eens 25 keer minder uit dan u zou doen met een elektrische auto. Daar komt ook nog eens bij dat de aanschaf van een elektrische fiets aanzienlijk prettiger is voor uw portemonnee dan de aanschaf van een (elektrische) auto.

Elektrische fiets: duurzaam en milieuvriendelijk

Bijdragen aan een betere wereld

Met een elektrische fiets stoot u dus minder CO2 uit en zodoende draagt u bij aan een betere wereld en een schoner milieu. Vooral in grote steden zorgt dit al snel voor een schonere lucht. Belangrijk om te vermelden is dat er wel CO2 vrijkomt bij het opwekken van de elektriciteit voor uw E-bike. Gelukkig is dit nog altijd veel minder dan wat een benzineauto aan CO2-uitstoot veroorzaakt. Een elektrische fiets veroorzaakt minder dan 2% van de uitstoot van de gemiddelde benzineauto.

Concurreren met de auto

Het moge duidelijk zijn dat de elektrische fiets goed aan het concurreren is met de klassieke auto. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen sneller de fiets pakken als deze elektrisch is. Niet alleen omdat u op een E-bike minder hard hoeft te werken, maar ook omdat u er langere afstanden mee kunt afleggen. Daarnaast heeft u met een elektrische fiets geen last van files en een gebrek aan parkeerplaatsen. Dus in sommige gevallen bent u zelfs sneller dan met de auto.

Geïnteresseerd in een elektrische fiets?

Wilt u de gemakken van een E-bike ervaren en een bijdrage leveren aan een beter milieu? Die twee gaan uitstekend samen! Voor vragen of bij interesse in een elektrische fiets, kunt u vrijblijvend contact opnemen met de experts van The Cool Biking Company. Bekijk onze collectie online of kom langs in onze showroom. Voor vragen belt u naar 085 – 7735355.