KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Vorig jaar werd een recordaantal e-bikes verkocht

Er werden totaal 420.000 e-bikes verkocht, een stijging van 2,6 procent ten opzichte van 2018. De totale omzet uit de fietsverkoop steeg voor het zevende jaar op rij. In totaal verkochten fietswinkels vorig jaar voor 1,252 miljard euro aan fietsen. Zo’n 70 procent van deze omzet werd behaald met de verkoop van elektrische fietsen.

E-bikes zijn hiermee in de afgelopen jaren de standaard geworden. In 2014 kwam nog 414 miljoen euro van de omzet van fietswinkels uit de verkoop van e-bikes.

Met een marktaandeel van 41,7 procent is de e-bike voor het tweede jaar op rij het meest verkochte type fiets in Nederland. Gemiddeld betaalt een consument € 2.067 voor een e-bike.

De elektrische vouwfietsen van The Cool Biking Company

Ook een elektrische fiets?

Ook bij The Cool Biking Company zien we dat de vraag naar een goed e-bike of elektrische e-bike groter wordt. U vindt in ons assortiment een grote keus in kwalitatief goede elektrische fietsen. We verwachten dat de elektrische vouwfiets ook steeds belangrijker gaat worden om mobieler te zijn onderweg naar het werk, een citytrip of op vakantie met boot, caravan of camper.

Welkom voor een proefrit of meer informatie. Neem contact met ons op.

Bron: NU.nl, RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK vrijdag.