KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Kies de elektrische fiets die het beste bij u past

Steeds meer mensen stappen over op de elektrische fiets. Overweegt u dit ook? Dat begrijpen we bij The Cool Biking Company volkomen, want dankzij de extra ondersteuning die een elektrische fiets u biedt, wordt fietsen stukken gemakkelijker. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten e-bikes op de markt dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Hoe weet u welke elektrische fiets het beste bij u past? The Cool Biking Company helpt u de perfecte e-bike te vinden!

Waar heeft u de e-bike voor nodig?

U wilt een e-bike kopen. Waar wilt u deze fiets voor gebruiken? Wilt u dagelijks met de elektrische fiets naar het werk fietsen? Of wilt u graag een elektrische fiets aanschaffen om fietstochten te kunnen maken in de natuur? Waar u de e-bike voor nodig heeft, bepaalt mede welk type e-bike voor u het meest geschikt is.

Waar wilt u de motor hebben?

Elektrische fietsen beschikken over een elektromotor. Deze bevindt zich in het voorwiel, het achterwiel of in de trapas. Elk heeft zijn eigen voordelen:

  • Een voorwielmotor biedt een natuurlijker gevoel tijdens het fietsen en is over het algemeen de goedkopere optie. Geschikt voor stadsfietsen.
  • Een achterwielmotor biedt meer kracht en grip, vooral bergopwaarts. Dat maakt dit een ideale motor voor mountainbikes.
  • De middenmotor (trapasmotor) zorgt juist voor betere balans en stabiliteit. Hierdoor is deze motor geschikt voor verschillende soorten fietsen.

Frame en comfort

Het frame van de elektrische fiets moet passen bij uw lichaamsgrootte en -type. Er zijn e-bikes beschikbaar in verschillende framematen en stijlen. Probeer altijd een fiets uit voordat u deze koopt, zodat u zeker weet of de fiets comfortabel fietst.

Stel een budget vast

E-bikes variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om een budget in gedachten te hebben voordat u gaat winkelen. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals benodigde accessoires en onderhoud. Zoek een elektrische fiets die niet alleen aan uw behoeften voldoet, maar ook binnen uw budget valt.

Elektrische fiets kopen bij The Cool Biking Company

Bij The Cool Biking Company hebben we een uitgebreid aanbod elektrische fietsen. Bij ons vindt u dan ook ongetwijfeld een e-bike die bij u past! Bekijk onze collectie online of kom langs in onze showroom. Voor vragen of bij interesse in een elektrische fiets kunt u ook bellen naar 085 773 53 55.