KLANTENSERVICE +31(0)85-7735355
Nieuws

Elektrische fiets kopen? Lees onze 3 tips.

De elektrische fiets wordt steeds populairder. Ze zijn dan ook steeds vaker op straat te zien. Zowel jong als oud begint steeds meer het gemak van de elektrische fiets te ontdekken. Met een elektrische fiets bent u immers sneller op uw bestemming en met minder moeite. Bent u van plan om een elektrische fiets te kopen? Dan is het wel verstandig om op een aantal zaken te letten. Daarom krijgt u in dit blog 3 handige tips waarmee u verder kunt.

1. Let op het vermogen van de motor

Het vermogen van de motor is belangrijk in verband met de route die u vaak zal fietsen met uw elektrische fiets. Bent u van plan uw elektrische fiets dagelijks te gaan gebruiken? Moet u dagelijks voor uw werk een half uur heen- én een half uur terugfietsen? Moet u daarvoor een bruggetje of twee op en af? Dan is het verstandig om voor een motor te gaan met een aardig vermogen. Een motor met meer vermogen biedt namelijk meer ondersteuning als u een brug of een heuvel opfietst. Het vermogen van de motor van een elektrische fiets wordt aangegeven in Newton en een krachtige elektrische fiets heeft dan ook vaak een Newtonmeter. Ga, als u een krachtige motor wilt, altijd voor een motor met minimaal 40Nm. Heeft u niet zo’n sterke motor nodig? Dan zit u goed met een capaciteit van 10Nm tot 30Nm.

2. Kies de juiste actieradius van uw elektrische fiets

In het verlengde van het vermogen van de motor, is ook de actieradius van uw elektrische fiets belangrijk. Gebruikt u uw fiets elke dag om naar het werk te gaan? Of zult u uw elektrische fiets enkel en alleen gebruiken om af en toe eens een blokje om te fietsen? De actieradius van uw elektrische fiets bepaalt hoe lang uw batterij meegaat voordat deze op is. Een accu met 300 wattuur heeft bijvoorbeeld een actieradius van 30 á 40 kilometer. Deze wordt echter wel beïnvloed door weersomstandigheden, zoals regen en tegenwind. Houd er bij het in kaart brengen van welke actieradius u nodig heeft, rekening mee dat u dus nooit de volle 100% van de actieradius haalt.

3. Verwijderbare accu of niet

Het verschilt per soort elektrische fiets of de accu verwijderbaar is of niet. Welke soort handig is voor u, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Stalt u uw elektrische fiets straks in een stalling zonder elektriciteit? Dan is het moeilijk om uw accu op te laden als u uw fiets stalt. Bij veel duurdere elektrische fietsen is de batterij bijvoorbeeld weggewerkt in het frame en is deze dus niet te verwijderen. Zorg er dus voor dat u altijd gaat voor een elektrische fiets met een uitneembare accu onder de bagagedrager. Zo kunt u uw accu altijd meenemen naar een plek waar u deze wel veilig op kunt laden. Dat kan dan vaak gewoon binnen in uw huis. Wel zo handig.

Meer informatie elektrische fiets

Met deze tips kunt u een goede start maken in uw zoektocht naar een geschikte elektrische fiets voor uzelf. Bij The Cool Biking Company vindt u gelukkig een breed assortiment aan elektrische fietsen. U kunt dan ook eenvoudig een elektrische fiets bij ons bestellen via onze webshop. Wilt u meer weten naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op met ons. U bereikt ons telefonisch via 085 – 7735355. U bent ook van harte welkom om eens langs te komen in onze showroom!